Det är bekant att vi alla föds med den perfekta huden. Var har här då? Först var det puberteten med all hormoner som spelade spratt, stress, luftföroreningar och solen. Om man blandar dessa med dålig hudhygien då har du receptet för en värre än perfekt hud. Blir inte förtvivlad – det finns många sätt att återbilda förlusterna och förbättra hu huden ser ut och känns.Titta på din hud – frisk och glänsande hud är den perfekta målarduken för makeup. Många skulle rysa när de hör detta och ser sig själva med operfekt hud för all framtid. Förtvivla inte, det tar kanske bara lite mer arbete för att få den bästa huden.

Fakta 1: Vi alla föds med perfekt hud. Det är bitterljuvt för de flesta av oss, eftersom vi tänker att vi aldrig kommer att återfå den igen. Men, Det finns hopp trots att det kan ta lite tid och ansträngning.

Fakta 2: En bra och frisk hud behöver mycket för att vara bra. Man kan inte bara tvätta kroppen och ansiktet med bara tvål och vatten. Tänk på och gör följande: rengör och fukta.

Fakta 3: Makeup kan inte ersätta en dålig hudhygien. Bra makeup kan bara hjälpa för tillfälle, rengörning måste göras ändå.

Hitta bra hudhygienartiklar som ta hand om huden på ett naturligt och skonsamt sätt, men som också passar din hudtyp. Det ska inte finnas parfym, färgämnen, alkohol eller starta kemiska substanser som kan skada huden. Vitaminer och växtextrakter som ger huden nytt vitalitet, är viktiga.

Ansiktet ska tvättas med lite ansiktsvatten två gånger om dagen – detta räcker för att olja, smuts och makeup försvinner.

Använd en alkoholfri ton som inte ta bort fuktigheten. Ta ett par droppar på en bomullstuss och svepa den över ansiktet och nacken, uppåt och utåt.

Din daglig fuktighetsbevarande hudkräm ska ha min SPF15 för ett komplett solskydd. Använd en kräm som innehäller gurkmeja därför att det ger en naturlig glans och en jämn hudton. Gurkmeja har använts av kvinnorna från Indien i århundrade.

Din nattkräm ska vara tjock och tillverkad precis för detta och du vaknar på morgonen med en fräschare och slät hud.

Det är aldrig för tidigt att använda ögonkräm eller serum, speciellt om du använder mycket ögon makeup. Klappa (inte gnida!) krämen runt ögonen med ditt ringfinger eftersom fingret är den som dra minst i dem mest känsliga områden omkring ögonen.

Bra rengörning behöver inte vara jobbig – det lönar sig att göra detta och din hud kommer att tacka dig.


Du kanske gillar detta?