10 smarta hårtipsDrömmer du om ett snyggt långt hår? Det finns egentligen ingenting som hindrar dig. Men tänk på att vårda håret rätt. Här följer 10 tips för ett långt och friskt hår.

Hjälp håret på traven
Original Silicea ger tjockare och mer glänsande hår och tillskottet har även andra fördelar som starka naglar och mjuk, slät hud. Kapslarna består av ytterst finfördelat mineraliskt kisel som lätt absorberas av kroppen. Kisel ger allt levande, växter och djur, dess styrka och flexibilitet och är därför helt nödvändigt för kroppen. Finns hos din hälsokost.

Klipp inte för mycket

Hår växer ungefär 1 cm i månaden och går du till frisören varje/varannan månad och klipper av 3-4 cm kommer håret inte att bli längre. Så enkelt är det. Välj en frisör som inte klipper mer än du ber om.

Var försiktig
Ett hår som går ned på halva ryggen är skört. Slita inte i det utan var försiktig.

Borsta aldrig blött hår
Borsta aldrig håret när det är blött, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut det med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Red ut alla tovor försiktigt från topparna och uppåt. Använd allra helst en kam utan “sömmar” eller skarvar.

Rengör regelbundet

Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Rengör med schampo, du kan skrubba kammen med en nagelborste och dra lite papper mellan tänderna.

Variera frisyren
Många med riktigt långt har det uppsatt i knut så att topparna skyddas från slitage som nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar och håraccessoarer som diadem, hårband, klämmor och spännen. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel.

Välj rätt accessoarer
Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

Använd schampo med måtta
Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Tar ditt schampo slut innan din balsam så gör du förmodligen fel. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.

Undvik stylingverktygen
Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

Tänk på maten
Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Sköt om dig.


Du kanske gillar detta?