Det var inte förrän Hip Hop kulturen myntades för ett antal årtionden sedan som män faktiskt började använda smycken. Då skulle smyckena bestå av Bling- Bling, d.v.s. stora kors och detaljer. Idag har herrsmyckena fått alltfler designer som gör enkla och snygga smycken för män som inte är Hip Hoppare.Även om män kanske aldrig kommer att fascineras av smycken på samma sätt som kvinnor gör, är herrsmyckenas popularitet växande och att räkna med i framtiden.

De flesta manliga accessoarer brukar ha ett syfte. För det första har mannen med sina accessoarer tillfälle att visa att han har smak. När mannen bär smycken som tillverkas i värdefulla metaller såsom guld, platina, tungsten, titanium, m.m. blir mannen ett varumärke i sig, samtidigt som han visar upp sina accessoarer. Detta är också ett sätt för män att visa upp att man har det gott ställt och har en viss klass.

Men allt eftersom män börjar bära smycken kommer det troligen leda till att det blir en accessoar som alla bär, arbetarklass som överklass.


Du kanske gillar detta?