I går publicerade vi ett kort inlägg om huden och här kommer ett inlägg som kompletterar föregående text genom att hjälpa dig att ta hand om din hud. Eftersom huden är kroppens största organ så är det viktigt att ta hand om den och även förstå vad huden säger om din hälsa och dina matvanor!Huden är människans största organ. Hos en vuxen människa väger den cirka ett kilo och omfattar en ca två kvadratmeter yta. Hudens huvudsakliga funktion är att skydda organismen, och förhindra mikroorganismer och bakterier från att tränga in i kroppen. Om huden är torr eller skadad, minskar hudens barriär styrka, och mikroorganismer lättare kan tränga igenom huden och orsaka skada. Huden ser också till att upprätthålla vätskebalansen i kroppen. När nedbrutit barriäreffekt, förångad fukt och leder till torkning, mjäll, rodnad och klåda i huden. Det är därför viktigt att göra det till en vana att dagligen ta kontakt med hud och fett i form av goda krämer baserade på eteriska oljor, både för att behandla huden och för att förhindra hudbesvär utslag och irritationer.

Eteriska Oljor

Eteriska oljor är mikroskopiska ämnen som finns i växter, blommor och träd, etc. De oljor som finns i blad, nötter, skall, bark och blommor, och lagras i olika cell strukturer. Vegetabiliska oljor har använts sedan tidernas begynnelse, och kan dateras tillbaka till de antika grekiska gångarna. I år 900 f.Kr. utvecklat den persiske läkaren Avienne en metod för att utvinna eteriska oljor, och upptäckte att några av egenskaperna hos de oljorna. Detta skulle vara ursprunget till den moderna medicinen. Syntetiska droger har utvecklats baserat på analys av eteriska oljor. Medicinsk industri isolerade enskilda ämnen och började producera dessa syntetiska i tron att med en enda syntetmaterial skulle kunna uppnå samma effekt. Effekt de haft, men samtliga var förlorad, och de biverkningar inträffade. Idag, mer och mer, både läkare och privatpersoner, förstod betydelsen och vikten av det kompletta materialet, och att naturliga ämnen inte kan ersättas med syntetiska kopior.

Lavendel

Lavanda Angustifolia är det latinska namnet på denna anläggning vildblomman i Medelhavsländerna. Det är en halv meter hög buske med aromatiska blommor. Ortens egenskaper och verkan: lugnande, avslappnande, lugnande, kramplösande, smärtstillande, antidepressiva, nervstyrkande, blodtryckssänkande, reglera menstruationen, stimulera, främja matsmältningen, stärker magen, gallsten drivande, slemlösande, antiseptisk, antiseptisk, anti svamp, stimulerar cirkulationen, urindrivande och utrensande.

Aloe Vera

Aloe Vera tillhör lilja familj, och är en växt med ett hårt skal och en geléliknande massa. Användningen av denna anläggning kan spåras tillbaka till antiken. I de forntida hieroglyferna i pyramiderna i Egypten är långa rapporter om anläggningens hälsa egenskaper. Plant egenskaper och verkan: läker sår, hemorrojder, svampinfektioner, blåmärken, lindrar njurproblem, mun och tandköttproblem, akne, hudproblem, solbränna, amplifiering, stukningar, brännskador, eksem, smärta och klåda från t ex. plats och småsår. Hjälper till att förhindra sömnlöshet och hår avfall. Aloe Vera har också en smärtlindrande effekt av artrit, är antiseptisk, koagulerande, helar sår och påskyndar byggandet “i skadade vävnader, och agerar mot bakterier och svamp som Salmonella, Staphylococcus, Streptococcus och Candida. Aloe Vera har också visat sig vara effektiv mot herpes zoster (Bältros) – och Simplexvirus.

Q10

Oenzym Q10 är ett ämne som finns naturligt i kroppen och att kroppen använder som antioxidant. Ämnet skyddar cellerna från skador orsakade av kemiska reaktioner i kroppen, och mot yttre påverkan såsom luftföroreningar, strålning och tobaksrök. F10 har också en viktig funktion vid bildandet av ATP, cellens egen energiproduktion. Redan från 20 års ålder förminskar kroppens produktion av Q10, och forskarna tror därför att Q10 innehar en viktig roll i åldrandet hos människor. Färska studier visar också att Q10 förebygger demenssjukdomar som Alzheimers sjukdom.


Du kanske gillar detta?