80-talet är nästan alltid på tapeten och är nästan alltid på väg in igen. Här kommer en liten artikel om hur du sminkar dig för att ge den där 80-tals auran.Makeup från 80-talet kan summeras med tre ord: Pampig, Djärv och Ljust. 80-talet var en tid i mitt liv som jag gärna skulle glömma. Ja, jag hade det pampiga, djärva och ljusa makeup precis som alla andra kvinnor men kan också lägga till ett ord till: Dåligt! Jag trodde att jag var vackert med min lockiga hårprakt, över-permanentade hår och mina överdådliga ögonmarkeup. Jag hade lila läppstift med matchande liner. Jag tycker att det är förvånansvärt att jag någonsin hittade en man men samtidigt, när jag tittar på gamla bilder så var han en bra fångst med sin muskelskjorta och sebrarandiga byxor. Wow!

Pampig
Makeup från 80-talet var överdriven och pampig. Håret var stort. Med vikten på stora axlar och stort hår, det är inte konstigt att makeupen måste vara stor också. Mycket kraftig mascara och liner, mycket ögonskugga i kraftiga blåa och gröna toner, alla dessa var karaktäristiska bland kvinnor på jobbet. Makeup blev en makt ”look”. De stark målade läpparna och läppstift gav en känsla av makt och prestige. Det var viktigt för kvinnorna att bli sedda och att de togs på allvar på arbetsplatserna.

Djärv
Färgtrender var djärva. Blå, grön, lilla, fuchsia och orange användes mycket på 80-talet. Redan på den tiden var Mary Kay Cosmetics populärt och jag använde naturligtvis också de populära färgarna. Tyvärr stämde badrummens ljus inte riktigt överens med de blåa undertonerna i dessa färger och looken utanför huset gjorde att vi såg ”konstiga” ut, men vi tyckte att vi såg bra ut.

Ljust
Färgerna som användes under tidigt 80-atlet var ljusa, speciellt för kvällen. Blått var väldigt populärt och de stora makeup företagen hade en komplett lösning för sina kunder och underlättade valet av färgschemat. Kvinnor blev polerade, hopsatta och mäktiga. Kläderna, makeup, allt var ljust och fuchsia och turkos var populära bland dessa ljusa färger.

Hur du applicerar 80-tals makeup
1. Börjar med ett rengjort och fuktbevarade ansikte.

2. Förbättra det som behövs i ögonområdet och röda fläckar.

3. Använda en matt kräm som matchar hudens ton, utan någon som helst avgränsningslinje. Brons var också populär – prova med en borste över underlagscreme för att se solbränd ut.

4. Applicera löspuder

5. Lägg svarta konturer på dem over ögonlocken.

6. Applicera en fuchsia skugga på ögonlocken och efter det en svag rosa eller vit skugga på ögonbrynen. På kvällen kan du använda blåa och vita skuggor eller bland fuchsia or brandgul för en roligare kvälls ”look”.

7. Lägg svart mascara.

8. Ögonbrynen var yviga på 80-talet. Ansa och borsta.

9. Rita linjer runt läpparna med fuchsia lätt överdrivet och använd fuchsia läppstift.

10. Lägg rosa rouge på kinderna.

Slutet av 1980-talet
Mot slutet av 80-talet började makeup ändras till naturliga toner och praktiska stilen. Detta blev en statussymbol för att vissa hur bra du vårdade din hud. Kvinnor använde jordiska och brons med liner och matta läppstift. Läppglans användes för att visa en naturlig skönhet med fylliga läppar. Håret var enkelt. Bobs och långt, rakt hår blev populära och håret blev tillbaka draget med hårband för att betona den naturliga skönheten av ansiktet.

80-tals ikoner
När du letar efter 80-tals makeupstil, leta efter 80-tals ikoner som Madonna, Brook Shields, Olivia Newton-John och Joan Collins. De finns i gamla Tv-shower som är väldig roliga att titta på och tänker på det förflutna. 80-talet var roligt och spännande på ett djärvt sätt. Det är meningen att njuta av makeup.


Du kanske gillar detta?