Foundation, rouge eller läppstift- nybörjarmisstag du inte får göra

Det kan vara svårt att tro, men även kvinnor som har bära smink hela livet ofta sminkar fel och gör en nybörjares misstag . Det händer ofta när man sminkar sig snabbt för att man är stressad och när man helt enkelt inte hinner ta sig tid att göra det bra. Det finns massor av skäl till dessa misstag och bara ett sätt att undvika dem – med kunskap.

Nedan finns tre av de vanligaste nybörjarmisstagen och hur man undviker dem helt:

Foundation som är för ljus eller för mörk. När det finns möjlighet till “test” foundation bör du utnyttja tillfället att få en foundation som passar dig. Det bästa stället att prova på är på kinderna eller i nacken. Välj alltid den foundation som passar bäst med den naturliga hudtonen, inte en som är ljusare eller mörkare.

För mycket rouge. Det fanns en tid då kraftigt sminkade kinder ansågs vackra. Tyvärr är den tiden sedan länge borta. Kvinnor i dag bör sträva efter att se ut som om de har en naturlig lyster inifrån.

Tunga läppstift. För mycket läppstift kan resultera i färgade tänder. Men finns det ett mer attraktivt utseende än snygga läppar? I stället för ett tungt läppstift eller vaxliknande glans bör kvinnor välja ett gel eller lättare läppstift. Med sådana läppstift kan färgen följa hudens egna toner och lägga sig på sätt ställen på läppen.


Du kanske gillar detta?