Källa skonhet.org

Blir du förvirrad när du besöker skönhetsbutiken? Får alla valen av ögonskugga, läppstift och foundations dig att bli yr? Vi hjälper dig att veta precis vad du ska titta efter för att framhäva dina naturliga linjer och för att dölja de saker du inte gillar hos dig själv. Du kommer att få reda på varför du alltid ska välja produkter med SPF (Sun Protection Factor, dvs. solskyddsmedel). Detta kommer hjälpa dig att förhindra framtida skador på din hud och göra dina sminkrutiner att blir mindre tidskrävande (och dyra) i 15 till 20 år. Fördelarna med att använda produkter med SPF kommer hålla ett helt liv.

En annan investering som har en långverkande effekt är Permanent makeup. Permanent makeup är ett utmärkt val för människor som vill spara tid på den grundläggande makeupen såsom eyeliner och läppstift. Borta är de dagar då man fick smyga in på tatueringssalongen för en snabb läppfix. Licensierade specialister kan manuellt implantera pigment så att helhetseffekten blir naturlig och kan ökas på med traditionell makeup. Du kommer spara tid på morgonen, se bra ut trots att regnet öser ner, när du tränar men även när du går till sängs på natten! Kom dock ihåg att permanent makeup är just permanent! Den typ av makeup som är trendig nu kanske är helt ute nästa år. Om du väljer att göra en permanent makeup bör du därför hålla dig till enkla grunder så att du sedan själv kan styla så som du önskar säsong till säsong.Det primära målet med att bära smink är att visa upp ett vackert ansikte utan att andra märker allt det hårda arbete som ligger bakom för att bli så snygg. Framhäv din naturliga skönhet med våra enkla makeuptips för att skapa förbluffande vackra ögon, läckra läppar och en fin ansiktshud. Kanske är du inte född med den hudtyp som du önskar, eller kanske önskar du bara täcka över blemmor inför exempelvis en dejt. Oberoende av vad du letar efter så erbjuder vi tips på hur du gör för att lägga en perfekt eyeliner eller döljer blemmor. Vi ger även tips för behandling av makeupprodukter och hur länge olika produkter varar. Att exempelvis veta när det är dags att kasta din mascara och köpa en ny kan vara värdefullt att veta. Till exempel, släng kosmetika, även dyr sådan, inom följande ramar: Läppstift 1 år; ögonskugga, eyeliner och mascara 3 månader; rouge 6 månader; nagelpolish 2 år om förvarad bra. Efter du har öppnat och börjat använda din makeup så är den exponerad för luft och alla olika typer av miljöämnen som sedan hamnar i ditt ansikte och på dina händer.

Vill du kanske veta vad för penslar som är bäst? Naturliga borstar håller längre och är nästan alltid bättre än syntetiska. Bra val är sådana med ekorrhår, vilka ofta är mjukast; sobel varar nästan för evigt och kan användas med krämigare produkter såsom läppstift. På slutet av dagen är ett bra tips för att avlägsna sminket att använda babyolja. Badda lite på en bommulstuss och svep över ansiktet. Använd dessa och andra värdefulla tips för att få ut det mesta av din makeup och sminkning och låt den naturliga skönheten lysa igenom!

Makeup tips för dina läppar

Mjuka, lena och kysstilldragande läppar är lättare att få än du tror, och när dina läppar väl är i bra form kommer du vilja fixa till dessa med lite färg. Munnen påstås avslöja vem du är. När det gäller läppfärger tycks modet pendla mellan nästintill svart och praktiskt taget hudfärgat, beroende på vilken del av ansiktet (ögon eller läppar) som ska framhävas.

Läppstift
Gör det lilla extra för makeupen och kan verkligen få ansiktet att livas upp. Många kvinnor som aldrig använder annat smink använder läppstift. Läppstift finns i flera former bland annat fast, flytande, glossigt, skimrande etc. Fasta läppstift innehåller i regel mer puder och fäster således bättre än flytande. De ger vanligtvis också en högre färgintensitet än det flytande. Ett skimrande läppstift förhöjer färgen och gör att läppstiftet skiftar lite. Läppglans ger glans till läpparna och medför att tunnare läppar, verkar fylligare.

För bästa applicering: förbered läpparna med Lipscuff (peeling för läppar), fyll i läppkonturen med läppenna, (se nedan) applicera därefter läppstiftet med läppensel eftersom det ger en mycket högre precision och är lättare att använda. Börja på mitten och arbeta utåt, följ läppkonturen. Avsluta med att pressa en servett mot läpparna. Applicera ytterligare ett lager om det behövs. Läppensel medför också att ditt läppstift blir drygt och räcker längre.

Tips!
Ljusa färger gör läpparna fylligare, medan mörka färger gör dem mindre framträdande.

Läppenna
För att markera läppkonturen, förhindra att läppstiftet flyter ut i de fina linjerna runt munnen, samt sitter kvar längre, är det bra att använda läppenna. För enklaste applicering börja med amorbågen och arbeta dig utåt med små fina drag. Börja därefter i mungipan och arbeta dig inåt och låt de båda linjerna mötas.

Tips!
För att hitta den läppenna som passar bäst, applicera läppstiftet du valt på baksidan av din hand. Applicera den läppenna du tror passar bäst vid sidan av läppstiftet. Du kan då se den kombinationen som passar bäst.

Fylligare läppar
Applicera en mjukgörare samt färg som vanligt och applicera sedan lite läppglans i mitten av din över- samt underläpp för att ge läpparna lite extra glans och fyllighet.

Blödande läppfärg
Applicera läppstift som vanligt. Doppa hörnan på en torr kilformad svamp i ett löst puder och dutta på de övre och lägre hörnorna av din mun och på kanten till läpparna. Borsta bort överflödigt puder med en oanvänd del av din svamp.

Snabba upp din läppbehandling
Investera i produkter som kan användas på mer än en del av ansikte, såsom läppar och kinder. Använd fullständigt tonade eller skinande läppbalsam istället för att lägga tid på att applicera läppliner och läppstift.

FLERA MAKEUP TIPS DE NÄRMASTE DAGARNA!

Källa skonhet.org


Du kanske gillar detta?