Gucci SolglasögonEtt av de mest kända lyxmärkena i världen är Gucci, och deras solglasögon håller samma höga design-nivå som resterande sortiment.
Gucci har, som de flesta lyxartiklar, ofta sitt varumärke och namn med i designen, vilket gör att det (nästan) alltid är otroligt tydligt att man bär ett par solglasögon från Gucci. Om man tycker det är ett plus eller minus, det får man fundera ut själv. Vad man än tycker om designen så håller Guccis glas hög kvalitet, men som med de flesta dyrare solglasögon bör man ta väl hand om dem så att de inte repas eller böjs.

Billiga solglasögon

Att hitta rätt solglasögon och dessutom billiga solglasögon är inte så enkelt. Glasögon präglar ofta en person väldigt mycket och är därmed något som man tar tid på att köpa. Glasögon kan kosta 1000-tals kronor, till några hundra.

Dior solglasögon

Dior grundades 1947, och är ett av de största modehusen i världen. Idag så lanseras ca 10 nya modeller varje år av Dior. De känns ofta igen på stora glas, som är ljusare nertill.

Ray-Ban Solglasögon

Man kan nästan dra ett likhetstecken mellan Ray-Ban och solglasögon. Pilot solglasögonen Aviator och Wayfarers är deras stora modeller. De senaste 70 åren har Ray Ban funnit och levererat glasögon med stil, kvalité, attityd och komfort.

Oakley Solglasögon

Oakley solglasögon, vem känner inte till det märket? Som dyker upp på stränder, i skidbackar och på folk på stan. För Oakley är främst inriktat på sportglasögon, men har breddat till även omfatta vanliga glasögon. För segmentet sportglasögon är även Oakley något av de snyggare glasögonen man kan ha.

Marc jacobs solglasögon

Den amerikanska designern Marc Jacobs är väldigt känd, och har varit designar för bl.a. Louis Vuitton. 1986 lanserade han sin första kollektion, och den är idag mycket berömd och uppskattad. Just hans glasögon är även populära, och de är även mycket karaktäristiska.

Wayfarer
Wayfarer från Ray-ban är en oerhört populär modell. Som varit populär sedan 1952 då den började tillverkas. Glasögona var som populärast 1960 och 1982. Glasögona fick dock tillbaka sin popularitet under 2000-talet.
Wayfarer kan mycket väl vara de bäst säljande solglasögon genom tiderna. Även Ray-bans modell Aviator har haft stora framgångar. Genom historien har många kändisar använt Ray-Ban och de har figurerat i många filmer.

Persol och dess intressanta historia

Persol är ett italienskt glasögons företag, som är specialiserat på solglasögon. Namnet kommer från uttrycket “per il sole” som på italienska betyder “för solen”. Företaget startades 1917 av Giuseppe Ratti.

Enligt halv säkra källor så gjordes de första glasögon för att passa spårvagnsförarna, då det var sandigt för dem att köra.

Idag är Persol världskänt och deras silverpil är deras kännetecken. Företaget har haft ett stort inflytande över hur solglasögon ser ut idag.

Persols modeler 2244-S och 2720-S bar James Bond i filmen Casino Royale. Listan med kändisar som använder Persol kan göras lång. Likaså i vilka filmer de har synts i, som t.ex. Lost in translation och Broken flowers.

Persols kanske kändaste modell är Persol Ratti 649/3N

Shutter shades historia

Shutter shades designades av Alan Mikli och kom runt 1980. Då medverkade de i musikvideon för låten “Glittering Prize” av Simple minds. De finns i flertal färger och har på senaste åren blivit väldigt stora. Deras stora genombrott kom då de fick en omdesign och Kayne West bar dem i musikvideon till sin låt “Stronger”
Idag, så använder flertal kändisar dem på fester och de har snabbt blivit en del i pop kulturs stapel.

Solglasögonens historia

Solglasögon daterar sig som mode från tidigt 1900-tal – det lär ha varit Bausch & Lomb som gjorde de första ev år 1930.

Solglasögon används för att skydda ögonen mot det starka ljus som återspeglas av ljusa eller reflekterande ytor i solljus såsom boksidor, snöklädda fält och vattenytor.

Eftersom de tillhör modet, har designen och glasets färg varierat under åren. De har även varit stora och små. Runt sekelskiftet var gula, blå och bruna glas populära. På 60-talet blev även rosa glas populärt.

Många som köper solglasögon gör det för designens skull. Men tänk efter och kolla efter UV-skyddet. För annars kan ögna luras av glaset och skada ögonen.

Solglasögons klassiker
Ray-Ban
Shutter shades
Persol
Teashades
Bvlgari


Du kanske gillar detta?