Vintern är på väg och det blir bara kallare och kallare. Det är denna tid då det är viktigare än någonsin att vi tar hand om våra fötter. Men hur tar vi han om våra fötter på ett bra sätt? I följande artikel finns tre tipps för hur du kan göra detta.Det första och viktigaste tipset är att använda ett par varma och bekväma skor. Vi går ofta mycket varje dag och skulle du ha på dig ett par obekväma skor så kommer dina fötter att värka och du blir snabbt trött. På vintern kan man inte alltid sätta mode och skönhet i första rummet och kommer istället att behöva välja ett par skor som i första taget är varma och bekväma. Våra fötter är den kroppsdel som befinner sig längst från hjärtat och blir därför lätt kalla. Därför är det bra att köpa ett par varma och bekväma vinterkängor och det finns alltid bra alternativ för den modemedvetna.

Det andra tipset är att köpa bra fotvårdsprodukter som du kan behandla dina fötter med. Tillexempel så blir huden tjockare och tjockare ju mer du går och särskilt med hårda skor. Då kan det vara bra att ha tvål eller kräm med mikrogranulater för att på så vis slipa och mjuka upp fotsulorna. Sedan går det även bra att använda en mjukgörande salva och en fotfil för att få bort det allra grövsta.

Det tredje tipset är att applicera en mjukgörande kräm på fötterna innan du lägger dig och låta den verka hela natten. Detta för att fötterna är en av de kroppsdelar som torkar lättast men som oftast glöms bort. Ju tjockare lager kräm desto bättre och då kan man även täcka fötterna med någon form av plast om lagret blir för tjockt.

Detta är tre tips för att få dina fötter att må bättre i vinterkylan.


Du kanske gillar detta?