Våren och sommaren 2010 är ingen tam säsong, utan det är mycket starka färger (men det är även mycket pastell.) Mönster: randigt, rutigt och framförallt prickigt syns ofta.
Marc by Marc Jacobs går i täten för det knalliga och mönstermix.Det har länge varit trendigt med en ganska hård look, svarta läder, ett bra exempel är Balmains höst och vinterkollektion 09. Det byts nu ut mot en mer femininlook, skira tyger och pasteller.

Udda urringningar och skärningar är det stort fokus på i vår och sommar. Det är mer vågade och lekfulla urringningar än vanligt. Ju mer fokus på det konstnärliga desto bättre.

Markerad midja lär bli en annan trend i vår och sommar. Den trenden fortsätter dominera. De kvinnliga formerna ska fram.

Shorts är ett plagg som uppdaterar sig till varje säsong, i den kommande säsongen kommer trosshortsen ta stor plats i modevärlden. De påminner lite om mormortrosan, matcha gärna trosshortsen med knästrumpor, det ser man mycket på Alexander Wangs visning. Trosshortsen ser man hos många designers, Peter Som, Marc by Marc Jacobs och Betty Jackson.


Du kanske gillar detta?